De impact campagne rondom deze jeugddocumentaire is erop gericht jongeren op een creatieve manier hun eigen waarheid te laten onderzoeken. Kunst is een prachtig medium om te inspireren tot creatief denken. Kunst daagt je uit na te denken en anders naar je omgeving te kijken. Belangrijk is dat kinderen zich bewust worden van de mogelijkheid die een andere invalshoek kan bieden; een variëteit aan antwoorden en waarheden.

Workshop programma
Om het creatief denken van jongeren te stimuleren hebben we een workshop programma ontwikkeld waarmee docenten hun leerlingen op een creatieve manier uitdagen hun eigen waarheid te verkennen en hun horizon te onderzoeken en verbreden. Dit workshop programma kan ook door een professioneel kunstenaar verzorgd worden. 

Het workshop programma is samengesteld door Kunstenaars Collectief BIK. Een tiental scholen, musea, bibliotheken, culturele centra en festivals zoals IDFA en Cinekid hebben toegezegd graag hiervan gebruik te maken. De workshop Mediawijsheid leert jongeren kritisch te kijken naar beeld. De leerlingen gaan hierbij ook zelf actief maken. In de workshop Film/Fotografie wordt ingegaan op het thema uit de film ‘als je anders kijkt, zie je andere dingen’. Kinderen wordt hier gevraagd zelf een verhaallijn te schrijven en in beeld te brengen; creatief denken in combinatie met zelfonderzoek.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze workshops, neem dan contact op met vera@cerutttifilm.nl

Social-media campagne
Een essentieel onderdeel van de impact campagne is de directe benadering van jongeren via social-media, WhatsApp en website. We willen kinderen ook buiten de schoolbanken interesseren voor de film. Een maand voor de tv-uitzending op 30 juni 2019 om 14:15 uur start de WhatsAppcampagne. Tijdens deze campagne worden deelnemers uitgedaagd om samen met Martijn het mysterie rondom Bas Jan Ader op te lossen. Vanaf 1 juni 2019 krijgen deelnemers om de paar dagen een fragment uit de film toegestuurd. De dagen erna een opdracht/vraag/raadsel. Voor de ontknoping van het mysterie moeten zij de uitzending kijken op 30 juni. Deelnemers kunnen zich aanmelden door een WhatsApp bericht te sturen naar het volgende nummer: 0617484881

 

Achterdehorizon